A Villányi Bormúzeum nyitott ajtókkal várja azokat, akik szeretnének betekintést nyerni a borvidék történetébe és a borászatból egy kis ízeléítőt kapni, illetve akiknek nincs ellenére egy ínyenc borkóstolás. Bemutatkozik a Villányi Bormúzeum.

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2021. Január 22. Péntek - Vince

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Villányi Bormúzeum


 

  

 

A Villányi Bormúzeum egész évben nyitott ajtóval várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a Villány- Siklósi borvidék történetét, a szőlőművelés és a bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit. Mindemellett borkóstoláson vehetnék részt ill. borvásárlásra is lehetőség is lehetőség nyílik.

 

Már a borszeretô rómaiak foglalkoztak itt szôlôtermesztéssel, melyet a hegységtôl délre talált ásatási maradványok is bizonyítanak. A honfoglaló magyarok buzgón folytatták a római tradíciót, és XIII. századtól már írásos emlékek, oklevelek említik az elsôrangú szôlôtermesztési körzetet.
E távoli múltba visszanyúló kultúra írásos és tárgyi emlékeit gyûjtötte össze a Bormúzeumban a Szôlô-Bor Kft. Villány.Az épület és a történelmi pince valaha a villányi születésû és világhírû szôlônemesítôé, Teleki Zsigmondé volt, akinek emlékét ôrzi ma a hajdani présház több tárlója is.
A XIX. századi szôlôprések, kádárszerszámok, szôlômûvelési és pince eszközök, a híres villányi vörösbor készítésének hagyományos eszközei mellett, gazdag írásos anyag mutatja be a borvidék történetét különleges és esztétikus formában.
A szakmai vezetôvel megtekinthetô gazdag szôlészeti kiállítás mellett, szervezett csoportok számára hangulatos rendezvények keretében a borvidék legjobb tájjellegû minôségi és különleges minôségû borainak, pezsgôinek, múzeumi borainak megismerésére és vásárlására nyílik itt lehetôség.
Az ódon hangulatú pince a helyszíne a Villányi Borrend látványos avatási ceremóniájának. A borrend lovagjai a villányi bor minôségének kiválóságát hírdetik és ôrzik Magyarországon és külföldön egyaránt.


A Villányi Bormúzeum, mely Magyarországon hangulatában és tartalmiságában egyedülálló létesítmény, emlékezetes élményt nyújt minden idelátogató érdeklôdô számára!

Ossza meg!

Vissza: Lexikon
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Hírlevél

Kirándulási ötletek, túrajavasltok, leírások, aktuális programjavaslatok Dél-Magyarországról, Villányból hírlevelünkben. Iratkozz fel rá most, szeretni fogod!

Eseménynaptár

2021 Január

H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most