Borkóstoló Villányban az amatőr szemével, szállás és étterem valamint hotel a villányi borvidéken

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2024. Június 24. Hétfő - Iván

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Ahol az élvezeteket nem hajhászni kell, rád törnek, avagy borkóstoló a Siklós-Villányi borvidéken

Borkóstoló Villányban az amatőr szemével, szállás és étterem valamint hotel a villányi borvidéken

Ne várd azt, hogy arról írok majd, melyik villányi borban éreztem a szeder és melyikben a málna ízt. Szeretem és tisztelem a bort, vallom, a magyar ember itala, de nem vagyok híres borszakértő. Egy magyar férfi vagyok, aki szereti a jó bort, és hiszem, hogy a legjobb magyar borok a Siklós-Villány borvidéken születnek. Ennek megfelelően szeretek Villányba járni borkóstolókra és csekély tudásomat bővíteni erről a kedves témáról. Ha te is hasonlóan vagy ezzel, vagy esetleg most ismerkedsz meg a magyar borok művészi élvezetével, tarts hát velem, nézd meg az én szemmel, milyen ősszel ez a gyönyörű déli magyar táj!  


Villányi borkóstoló és a körítés

A borkóstolókat nem csak Villányban próbáltam persze. Balatonon nyaralóval bíró gyerekként bejártam Csopak, Badacsony és a Déli Part borászatait, minden borkedvelő eljut Tokajba, és sokszor jártam az egyetemmel a Mátrában is (tanultam azért 2 félév borászatot és bormarketinget is). Mindegyiket tisztelem é szeretem, de valahogy Villány mégis más. A mediterrán hangulat (ha itthon, Gödöllőn rossz idő is van, ott valahogy akkor is mindig süt a nap), a Kopár hegy szőlőinek lenyűgöző szépsége, a villányi vagy villánykövesdi pincesorok megfoghatatlan látványa,  a 220 pincészet, ami számában de minőségben is megdöbbentő, nos valahogy ezek mindig megérintenek és visszatérésre sarkallnak. Nem mondom, hogy a Balatonnál, vagy a Mátrában a borok élvezetén túl nem találsz más programot, azonban a Balaton a nyarat, a Mátra a telet, az őszt pedig Villány idézi! A Siklósi vár, az élményfürdő vagy a harkányi gyógyfürdő mind-mind ősszel a legélvezhetőbbek. A beremendi Megbékélés kápolna, mely már majdnem a horvát határra épült, jelképe közös múltunknak és jelenünknek az ugrásnyira lévő Horvátországgal. Egyszóval a gasztronómián kívül a kultúra és a pihenés is otthonra lelt itt, érdemes ezeket is programunkba beiktatni. Megteszem én is ezeket, valahányszor Villányban járok, de a lényeg mégis csak a kulináris élvezeteken van.
 
Villányi borkostoló - a pincesor

A gasztronómiai élvezetek tombolása

Gondolj bele, 220 pincészet, ebből 33 ad a borkóstoló mellé étkezési lehetőséget is. Ehhez jönnek még az éttermek és hotelek, mindez egy ilyen kis területen. Bármerre nézel, bármerre mész csak a kulináris élvezetek végtelen orgiájával szembesülsz. Itt aztán van piaci verseny, ami arra sarkal minden vendéglátóst, hogy valami újat, különlegeset, jobbat kínáljon. Mindennek mi élvezzük hasznát, ezért is ilyen különleges gasztros szemmel is ez a vidék. Ha kicsit is nyitott vagy a borra, akkor a nagyok neve biztos ismerős számodra is: Bock, Gere, Tiffán, Günzer, Sauska,  Jammertal, Jekl és sorolhatnám azokat a neveket, amelyekhez díjakat és elismeréseket lehet kötni, illetve látni őket minden jobb borkerekedés vagy akár bolt kínálatában is. Mellettük rengeteg olyan érték, kisebb pincészet, borász  is van, mely a pénz és a marketing hiányában még nem emelkedett ki, de a minőség náluk egyedi, eddig nem ismert különleges értékekkel is párosul. Ülj hát be a neves nagy pincékbe vagy keress egy csiszolatlan gyémántot, Villányban nem fogsz csalódni. A villányi emberek akik ebben a világban nőttek fel, maguk is szerelmesei ennek a kultúrának, így a borkóstolók szakmai és retorikai színvonala majdnem mindenhol élvezetes. Az összeállításokból az elhangzottakból amatőrként mindig rengeteget tanulhatsz, belemerülhetsz ebbe a különleges világba, melynek nyelvezet, szokásai mind-mind olyanok, mintha egy meséből lépnének ki. Az ősz különlegessége a Márton nap, vagy lassan már Márton hónap, amikor a szüret után a libák kerülnek középpontba, így téve fényesség az egyébként ünneptelen, lassan szürkébe forduló időt, mely a nyár búcsúja után Adventig tart. Ne lógasd te sem az orrod, tanuld meg élvezni az őszt,a bort, annak fellegvárában Villányban! Erre különleges alkalmat ad Márton napi csomagunk is (kattints ide, nézd meg), de egyedileg is foglalhatsz szállást a villányi Borvidék szállodájában a Hotel Beremend Rose-ban (ide kattintva). Kérésre itt csoportoknak helyben és Villányban is szervezünk borkóstolókat, vagy csak transzfert a kívánt helyszínre.  Ha nálunk szállsz meg több pénzed marad Villány borainak és egyéb lehetőségeinek élvezetére, miközben munkatársaink és szállodánk elismerten otthonos és kedves vendégszeretetét élvezheted! Töltsd az őszt kellemesen, irány Villány! 
 
A villányi borvidék hotel
 

Szerző: Máté Balázs, marketing igazgató

Ossza meg!

Vissza: Aktuális
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Eseménynaptár

2024 Június

H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most