Bortrezorok Villányban! - Ha nincs saját borospincéd vagy borszekrényed, akkor bérelj bortrezort Villányban!

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2024. Április 19. Péntek - Emma

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban! - Ha nincs saját borospincéd vagy borszekrényed, akkor bérelj bortrezort Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A régi hagyomány, mely szerint szinte minden család tartott otthon bort vagy a saját borospincéjében, vagy a szekrényben, újra kezd teret hódítani hazánkban. Hiszen egyre több házat úgy építenek mostanában, hogy készül egy borospince is a föld alá. Vannak, akik átalakították a pincéjüket, lecsípve belőle egy darabot, ezzel kialakítva egy kis helyiséget a borkóstolás élvezetének.

 

 

Bérelj bortrezort Villányban!


Akinek nincsen pincéje, de szeretne, annak is van lehetősége Villányban bortrezort bérelni. Már több pincészet ajánlja fel számunkra ezt a lehetőséget, ahol optimális körülmények között tárolják féltve őrzött borainkat. Egyik neves pince közülük a Wunderlich bortrezor, mely kb. 80.000 bor tárolására alkalmas helyiséget alakított ki.

Aki bérletet vásárol egy-egy bortrezorban, az számos más előnnyel is rendelkezni fog. Például, amennyiben tartozik a trezorhoz étterem, ott kedvezményt biztosítanak a bérlőnek és családjának és barátainak. Természetesen a bérlet kiváltásakor a pince saját borából is kap egyet ajándékba. Ingyenes házhozszállítást is biztosítanak a trezortulajdonosok részére.

 Amennyiben otthon szeretnénk borainkat tárolni és nincs pincénk, a következő két dologra figyeljünk oda:


Arra figyeljünk, hogy a bor két legnagyobb ellensége a gyakori hőingadozás és a fény. A legmegfelelőbb hőmérséklet a bor számára 10-12 fok, mivel ezt lakásunkban valószínűleg nincs lehetőség biztosítani, ezért legalább az állandó hőmérsékletet próbáljuk biztosítani, így igaz, hogy rövidebb ideig, de el fog állni borunk. Fontos, hogy mindig fektetve tároljuk, így megóvjuk a dugót a kiszáradástól.


A másik nagy csapás, ha állandó, erős fénynek van kitéve borunk, ezáltal nem kívánt vegyületek képződhetnek benne. Figyeljünk oda, hogy a borszekrényünk ne közvetlen napfényen legyen!Amennyiben kedvet kapott egy kellemes borkóstolós programhoz, akkor kattintson ide és foglaljon nálunk szállást!
 

Szerző: VZs

Ossza meg!

Vissza: Aktuális
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Látnivalók, programok

Pintér-kert Arborétum, Pécs

A csodálatos Pintér-kert arborétum, a Mecsek-oldalra felkúszó Tettye városrészben helyezkedik el, Pécsett. A... Tovább

Eseménynaptár

2024 Április

H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most