Kirándulások 2014 , Mohács, Beremend, Eszék

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2020. Október 27. Kedd - Szabina

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Határon innen, határon túl, kulturális utazások hétvégéje a Délvidéken idegenvezetéssel és egyéb fakultatív programokkal- 2 napos kirándulás ajánlat

Kirándulások 2014, Mohács, Beremend, Eszék

Nincs sok időd, de szeretnél kimozdulni egy kicsit otthonról és kiszakadni a szürke és monoton hétköznapokból? Mikor beköszönt az ősz és a jó idő véget ér, sokan hirtelen szeretnénk kimenni a levegőre és a természetbe egy rövidebb vagy akár hosszabb kirándulásra, túrára a hideg, borús és szürke tél előtt. Erre remek lehetőség ez a két napos délvidéki kirándulás, ahol megmutatjuk, mit tehetsz azért, hogy igazi élményekben részesülj!


 

Ajánlatunkat ide kattintva kérheti!

Kattintson ide, az ajánlathoz való visszalépéshez.

 

Nálunk SZÉP Kártyával is fizethet!

 
 

A kirándulás programja:

 

1. nap: Mohács-Beremend

Találkozás az idegenvezetővel Mohácson délelőtt 10 órakor a Széchenyi téren. Mohács nemcsak a busóiról, hanem különböző népcsoportjairól is híres. Itt él hazánk sokác népcsoportja, ezáltal is színesítve Baranya sokszínűségét, hangulatát. Aki messziről érkezett, talán nem is hallott róluk, nem hallotta vérpezsdítő zenéjüket, nem járt még kóló táncot… Nem ismeri csodálatos viseletüket, szokásaikat. Mohács ezt kínálja nekünk, mi pedig mindebből egy kis ízelítőt állítottunk össze egy csodás napi program keretében. Az idegenvezetővel sorra megtekintjük Mohács főterét és a Fogadalmi templomot, majd a Busó udvar meglátogatása következik ahol az UNESCO által 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének részévé nyilvánított Busójárás különleges tradíciójából kapunk egy kis ízelítőt. Az itt található boltokban és kirakodó vásáron kedvünkre vásárolhatunk, majd továbbsétálunk a mohácsi Duna-partra, ahol egy igazi maszkfaragó műhelyt is meglátogatunk.

 

Kora délután a kirándulás a Mohácsi Történelmi Emlékhely meglátogatásával folytatódik. 1526. augusztus 29-én Mohács határában kevesebb mint két óra leforgása alatt a magyar seregek végzetes vereséget szenvedtek a Szulejmán által vezetett török hadtól, majd 20 ezer magyar katona lelte itt halálát. Az Emlékhelyen megismerkedünk a csata történetével és történelmi jelentőségű következményeivel, meglátogatjuk a mohácsi sírkertet. Ezután egy rövid pihenő erejéig meghívjuk a kedves vendégeinket egy könnyű szendvicsre és egy kávéra.

 

Délután továbbutazunk Beremendre, ahol a Hotel Beremend Rose** vár szeretettel minden kedves vendéget. Busszal körbejárjuk a horvát határon fekvő 2,5 ezer lélekszámú település büszkeségeit, eljutva a nevezetes Megbékélés kápolnáig, mely az organikus építészet egy kis remekműve (a kápolnáról többet is megtudhat ide kattintva). Vendégeinknek ez a nyugalmas kis település igazi kikapcsolódást nyújt, mely Magyarország legdélibb pontja egyben! Este borkóstolóval egybekötött háromfogásos vacsorán vehetünk részt sommelier közreműködésével. Villány és Magyarország kiváló borai közül kóstolhatnak és vásárolhatnak a kedves vendégek.

 

2. nap: Eszék

Ha már a határon van a szállásunk, miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget arra, hogy megnézzük, mi van a határ túloldalán? Reggeli után 09,30 körül Eszékre kirándulunk. Utunk ősi magyar falvak területén vezet keresztül. Előző napon Mohácson a Dunánál, a mai napon pedig itt,a Dráva-parton teszünk majd egy sétát, megismerve Eszék óvárosát, és újvárosának szép főterét. Eszék vára 1712-ben épült, ma egyike Horvátország legnagyobb erődítményeinek. Az idegenvezetőtől megismerjük a város történetét és meglátogatjuk a Szent Péter és Pál római katolikus nagytemplomot, azt a vörös téglás neogótikus épületet, mely Eszék egyik jelképévé vált. Végezetül az óváros egy hangulatos éttermében elfogyasztjuk a helyi jellegzetes ételekkel megrakott „fatányéros” ebédünket.

 

Délután visszautazás Beremendre, majd Mohácsra.

 

Vissza az ajánlathoz.

Szerző: Szilágyi Lídia

Ossza meg!

Vissza: Szervezett Útjaink
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Hírlevél

Kirándulási ötletek, túrajavasltok, leírások, aktuális programjavaslatok Dél-Magyarországról, Villányból hírlevelünkben. Iratkozz fel rá most, szeretni fogod!

Látnivalók, programok

Pécs ókeresztény temetője

  Miért olyan különleges és figyelmemre méltó a sírkamra? Nos, legfőképpen azért, mert az... Tovább

Eseménynaptár

2020 Október

H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most