Adventi kirándulás Pécsen és környékén

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2020. Szeptember 29. Kedd - Mihály

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás idegenvezetéssel és további fakultatív programokkal - 2 napos kirándulás az adventi időszakban

Délvidék adventi kirándulás

Közeleg a karácsony és szeretnél kikapcsolódni a nagy készülődés és rohanás előtt? Gyere és kirándulj velünk az ország déli részén! Látogass el Pécsre és környékére az adventi idősakban és megmutatjuk Neked milyen is az ünnepekre való hangolódás a Délvidéken.


 

 

 

 

 

 

 

Ajánlatunkat ide kattintva kérheti!

Kattintson ide, az ajánlathoz való visszalépéshez.

A kirándulás programja:

1. nap Pécs-Beremend

 

Találkozás az idegenvezetővel 10 órakor a Pécsi Zsolnay Kulturális Negyed északi bejáratánál. Hogy ki is volt Zsolnay? Milyen zseniális módon alakította ki családi birtokát, hogy aztán egyre több találmányát valósíthassa meg? Részletesen megtudhatunk mindent a program keretében. Nem csak a története lenyűgöző, hanem az országba meseszerűen visszakerült legértékesebb alkotásai is, melyeket mi is megtekintünk! A család egykori udvarán sétálva az idegenvezető elmeséli a Zsolnayak történetét, majd a „Zsolnay Aranykora” kiállítást megtekintve megállunk egy kis pihenőre.és meghívjuk a csoportot egy kávéra a „Bárcsak” kávézóba. Az asztalon mécsesek és ünnepi díszítés várja a kedves látogatókat. Innét autóbusszal érkezünk Pécs belvárosába, majd az idegenvezetővel végigsétálunk Európa 2010. évi Kulturális Fővárosának legszebb terein.

 

Pécsről továbbutazva a Hotel Beremend Rose vár szeretettel minden kedves vendéget. Ebéd után busszal körbejárjuk a horvát határon fekvő 2,5 ezer lélekszámú település büszkeségeit, eljutva a nevezetes Megbékélés kápolnáig, mely az organikus építészet egy kis remekműve (a kápolnáról többet is megtudhat ide kattintva). Vendégeinknek ez a nyugalmas kis település igazi kikapcsolódást nyújt, mely Magyarország legdélibb pontja egyben! Este borkóstolóval egybekötött háromfogásos vacsorán vehetünk részt sommelier közreműködésével. Villány és Magyarország kiváló borai közül kóstolhatnak és vásárolhatnak a kedves vendégek.

 

2. nap Siklós-Villány-Mohács

 

Reggeli után 09,30 körül indulunk Siklósra. Aztán, ki ne tartaná érdemesnek megnézni a „Tenkes kapitánya” várát? Az alig negyedórányi útra fekvő településen a siklósi vár megtekintése következik, mely erődjének első falait még a 13. században, 1251 körül rakták le. Az első írásos emlék a várról 1294-ből való, mely a pécsi káptalanság irattárában található. Történelmünk neves családjai laktak itt, többek között Garák és Cilleiek, délvidékről irányítva országunk sorsát.

 

Útra kelve ismét Villányon áthaladva a buszból láthatjuk a védett pincesort, melyet a betelepített német családok alakítottak ki 300 éve és szépítenek folyamatosan a mai napig is. Mohácsra érkezve a főtéren „nemzeti nagylétünk” neves történelmi eseményeit elevenítjük fel a Fogadalmi templom építésének történetével párhuzamosan. A soknemzetiségű Délvidék egyik fontos állomása Mohács, ahol pergő délvidéki zenére még akár táncra is perdülhet bárki, hiszen itt járják a forró ritmusú kólót! A 2013. év őszén átadott Busó udvarban még a karnevál hangulatát is fel fogjuk eleveníteni. Végezetül természetesen egy Duna-parti séta sem maradhat el programunkból.

Vissza az ajánlathoz.

Szerző: Szilágyi Lídia

Ossza meg!

Vissza: Szervezett Útjaink
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Hírlevél

Kirándulási ötletek, túrajavasltok, leírások, aktuális programjavaslatok Dél-Magyarországról, Villányból hírlevelünkben. Iratkozz fel rá most, szeretni fogod!

Látnivalók, programok

Futó László Pál Múzeum, Harkány

A múzeumnak épült ház földszinti kiállítótermeiben Futó Lászl Pál állandó életmű... Tovább

Eseménynaptár

2020 Szeptember

H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most