A Megbékélés Kápolna Beremend községének területén található. A kápolna építését 1993-ban kezdték meg és 1998-ban, Pünkösd ünnepén avatták fel. A kápolna azon a dombon található, ahonnan ahonnan a közelmúlt délszláv háborújának menekültjei láthatták, hogy

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2023. December 9. Szombat - Natália

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Megbékélés Kápolna


A Megbékélés Kápolna Beremend községének területén található. A kápolna építését 1993-ban kezdték meg és 1998-ban, Pünkösd ünnepén avatták fel. A kápolna azon a dombon található, ahonnan a közelmúlt délszláv háborújának menekültjei láthatták, hogy a határ túloldalán lévő falvaik, templomaik miként válnak semmivé az embertelen pusztítás miatt. A kápolna részint nekik állít emléket, részint az 1946-ban Beremend környékéről kitelepítetteknek. A békesség jegyében ezen a kilátóhelyen állították fel a különböző nemzetiségek és vallási felekezetek az ökomenikus Kápolnát. A Kápolna életében új felszentelés történt 2010-ben, Pünkösd ünnepén Rózsakerti Anita korongozott terrakotta Nagyboldogasszony szobrainak tiszteletére. A szobrok Nagyboldogasszony hét leányát szimbolizálják, s egyedi tányérok mintái a jeles napok történéséeit mesélik el. A Magyar Iparművészeti Lektorátus elismerte és jóváhagyta .Murin Ferenc (Kulturális Bizottság) és a művésznő közös álmaként a kápolna élettel való megtöltése vált valóra. Orsokics István polgármester és a Beremend képviselő-testülete támogatta a tervet, és segítette a létrejöttét. A Beremendi hímző asszonyok, saját, kézzel hímzett oltárterítővel ajándékozták meg a kápolnát. A Magyar Koronázási Ékszerek (másolata), és a Korona Őrök emelték az ünnep fényét.

Ossza meg!

Vissza: Lexikon
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Látnivalók, programok

Pécsi Nemzeti Színház

 A Pécsi Nemzeti Színház 1895. Október 5-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A színházban... Tovább

Eseménynaptár

2023 December

H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most