Egy céges disznóvágás hizlaló története Villányból

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2023. December 9. Szombat - Natália

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Egy céges disznóvágás hizlaló története Villányból

Egy céges disznóvágás hizlaló története Villányból

Mi így vágjuk! Egy autentikus disznóvágással egybekötött csapatépítés története Dél-Magyarországon. Előre szólunk, ha fogyni szeretnél, NE olvass tovább, mert mindez veled is megtörténhet!


 
 
 
 
 
 
 
 

Egy villányi céges disznóvágás története

Korán indultok, több kocsival jöttök. Minden negyedik - ötödik ember vezet. Sokat utaztok, magatok mögött hagyjátok a nagyváros zaját és a mindennapokat. Érkezés után az üdvözlő ital elfogyasztásával elfoglaljátok a szobákat. Rövid sétára indultok, meglátogatjátok a Megbékélés Kápolnáját Beremenden, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik a horvát határvidékre. Jól is esik egy kis mozgás a sok ülés után. Előtted terül el Szlavónia Magyarországgal határos gyönyörű vidéke! Azon a kilátóhelyen állsz, ahonnét bő két évtizeddel korábban figyelték a délszláv háború menekültjei a határ túloldalán zajló rettenetes pusztulást! Megigéz a látvány! 
A szállodába visszatérve már átvettétek eme déli táj különleges, de egyben megnyugtató hangulatát! Vacsorához készülődtök, a Sommelier csak rátok vár! Végigkóstoljátok Villány és Magyarország távolabbi borvidékeinek a kiválóságait, miközben elfogyasztjátok háromfogásos ínycsiklandozó vacsorátokat. A hatodik bor kóstolása után már egy kicsit elfáradtok, de sebaj, ettől épül a közösség! Jókat beszélgettek, remek a hangulat! A nyitott palackokat a Sommelier a vacsora végén kirakja az asztalra, mindenki saját ízlése szerint visszakóstol, fejleszti a bormemóriáját! A legjobb borokból rendeletek még egy-két palackkal.
 
 

Cégtulajdonos vagy? Egy irodát vezetsz és csapatot irányítasz? Esetleg nagyobb baráti társaság tagja vagy? Szeretnétek kitörni a hétköznapokból? Kiváló ajánlatunk van a számotokra! Gyere el hozzánk a társaiddal csapatépítésre, a kétcsillagos Hotel Beremend Rose-ba, kedvező ajánlattal várunk Titeket! Éljétek át egy hamisítatlan falusi disznóvágás hangulatát Villány tőszomszédságában a siklósi Tenkes Kapitánya Lovastanyán! Ha úgy tartja kedvetek, vegyetek részt a perzselésben, de ha csak nézni szeretnétek, hogyan töltik a kolbászt, az se baj! Vedd fel a kapcsolatot atémában velünk ide kattintva! 

 
 
 

Eljött a nagy nap, szaladjunk a malac után! 

 
Egy rövid, ámbár igen intenzív alvás után hajnalban ébredtek. Az előző este elfogyasztott bor megtette a hatását, gyorsan elszaladt az éjszaka. Sietve bedobtok egy kávét és egy sütit és már indultok is a hotel által rendelt külön busszal a siklósi Tenkes Kapitánya Lovastanyára! Ma senki sem vezethet! Az út nem túl hosszú, alig 15 perc. A házigazda már vár Titeket, üdvözli a Csapatot! Pálinka, forralt bor, meleg tea és házi pogácsa vár rátok, és persze élő cigányzene. Ki-ki belátása szerint nyúl a poharakért és harapnivalókért. A jószág EU konform leölésével el is kezdődik a fő attrakció, a disznóvágás! A folyamatokban hentes irányítása mellett Ti is aktívan részt vehettek! Ez persze csak azokra érvényes, akiknek még biztosan forog a kezében a számos segédeszköz. A korán megfáradtaknak inkább a Lovastanyán található őshonos állatok megtekintését és velük való ismerkedést javasoljuk! Szürke marha, racka juhok, mangalica disznók, nóniusz lovak,  illetve baromfi mind-mind megtalálható ezen a kiváló helyen!
 
A keménymag persze aktívan részt vesz a folyamatokban, így az izzasztó munkában mindenki hamar megéhezik! A reggeli nagyjából fél 9 - 9 óra magasságában következik. Közkívánatra saját készítésű füstölt stifi, szalonna és sült hagymás vér kerül az asztalra, no meg persze újabb és újabb adag pálinka!  A Tenkes Kapitánya Lovastanyán mindezek mellett korlátlan minőségi borfogyasztás, üdítő és kávé áll a kedves vendégek rendelkezésre! A nap folyamán, igény szerint lehet beiktatni egyéb lovas programokat és városnézést. Sétakocsikázást vagy csikós bemutatót szeretnétek? Semmi probléma, mert mindez egy helyen megoldható!
 
Kora délután következik az ebéd. Frissen sült hús és máj kerül elétek nagyszerű savanyúságokkal körítve! Kell is már egy kis táplálék, hogy mindenkinek legyen ereje a folytatáshoz! Aki tudja ezt a „kicsit” be is tartja, de ez nem megy persze mindenkinek olyan könnyen. Ez nem kimondottan egy fogyókúrás tábor! Ebéd után a kávé szinte kötelező, ami után a délután városnézéssel folytatódik. Az általunk szervezett rendkívül felkészült idegenvezető megmutatja Nektek Siklós és Villány legérdekesebb látnivalóit! A siklósi vár remek élményt nyújt az egész Csapatnak, ízelítőül egy korábbi cikkünkben olvashattok a Siklósi vár történetéről itt.   
Este 6 óra van. Egy kicsit elfáradtatok, de szerencsére most értek vissza a szállodába. Mindenki felfrissíti magát az egész napos program után. Most következik a vacsora. A szálloda személyzete felszolgálja Nektek az étteremben a disznóvágás végtermékét: sült hurka, kolbász, töltött káposzta kerül az asztalra és persze mindezek megkoronázására frissen sült hájas! Mindenki jót eszik a „megerőltető” délutáni városnézés után, amit szállodánk országos kínálatának nagyszerű boraival öblítetek le! Aki sokat evett és még bírja, bedob mellé egy pálinkát. Úgyis mentek aludni… 
 
Ez az éjszaka – érthető okokból - kicsit hosszabbra nyúlik, mint az előző. Frissen, kipihenten ébredve aztán nagyot reggeliztek. Virsli, szalonnás rántotta, helyi felvágottak és sonkák terülnek el az asztalon! Még szerencse, hogy valaki erre is figyelt, mert egész éjjel nem kaptatok enni! Utána isztok még egy kávét, majd a disznóból megmaradt  töltelékárut, töpörtyűt, zsírt elcsomagolják Nektek és indultok is haza. Egy biztos! A következő alkalommal inkább egy sportjátékokra épülő csapatépítésre tértek vissza hozzánk, hála a hotel mellett elterülő sportpályáknak, de ez már egy másik történet. Erről majd egy következő írásunkban számolunk be Nektek…
 
Ha Te is szeretnéd mindezt átélni, a részese lenni, megtapasztalni, megízlelni, kérlek, tisztelj meg minket és kérd az ajánlatunkat itt! Alig várjuk, hogy találkozzunk! Minél többen jöttök, annál kedvezőbb ajánlattal tudunk szolgálni! Légy hát a vendégünk!
 

Szerző: Kalmár András

Ossza meg!

Vissza: Aktuális
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Eseménynaptár

2023 December

H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most