Idén is vár a Rozé Fröccs Fesztivál Villányban!

In English Po Polsku по-русски Româneşte

2024. Május 20. Hétfő - Bernát, Felícia

Ünnepi hangoló „déliesen”: Pécs, Beremend, Siklós, Mohács körutazás Kulturális utazások hétvégéje Délvidéken kép alt
Diákcsomag akciós ajánlat A Villányi borvidéken
Kompletten megszervezett kirándulások a Délvidék legszebb tájain kedvező áron!
Ünnepi kirándulás Pécs, Beremend, Siklós, Mohács 2 nap élmény a Délvidéken
3 napos kirándulás a Villányi Borvidéken változatos programokkal

Rozé Fröccs Fesztivál 2014

Rozé Fröccs Fesztivál 2014

Idén július közepén újra megrendezésre kerül Villányban a Rozé Fröccs Fesztivál. A fesztiválon idén is megrendezésre kerül a hagyományos RozéMaraton, illetve részt vehetünk a Rozé szépségversenyen is, ahol megmutathatjuk kreativitásunkat. Ám ezeken felül számos egyéb program és nem utolsósorban koncert várható a fesztivál hétvégéjére, így érdemes ellátogatni Villányba a Rozé Fröccs ünnepére.


 

 

 

A Rozé Fröccs Fesztivál július 18-19-ei hétvégén kerül megrendezésre a Villányi Rendezvénytéren, a városi önkormányzat szervezésében.

 

A fesztivál idei mottója " A megújult Rozé Fröccs Fesztiválon fuss rozébam, figyelj az életmódodre, sétálj az irodalom segítségével a fröccs körül", így a szervezők ennek szellemében állították össze a programokat is.


Rozé Fröccs Fesztivál Viláány 2014

 

Az állandó programok mellett különféle versenyek, programok és fellépők színesítik a hétvégi rendezvényt.

 

Állandó programok lesznek a „Buborék a palackban – A szódásüveg története” kiállítás, amelyet a helyi gyűjtők szerveznek a szódásüvegeikből rendezett tárlatból július 1-20 között. Így a számos díszes és ritka palack mellett megcsodálhatunk egyedi tervezésű ritkaságokat is, de helyet kapnak a nagyszülők konyhájából jól ismert darabok is.

 

A másik ilyen program a Rozéfröccs utca, ahol a rendezvényre kitelepülő borászok pincészeteinek kínálatából kóstolhatunk rozé fröccsöt. Ezen felül pedig lesz Magyar Kézműves utca és egyben Népművészeti vásár.

 

A rendezvény egyéb programokat kínál majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Így lesz Színpompás ugróiskola, Keleti vízipipa sátor, sor kerül vizes játékokra, sportprogramokra lesznek kihelyezett KINECT játékok valamint mászófal és X-JUMP.

 

Villányi RozéMaraton

 

A pénteki nap folyamán a programok délelőtt 10.00-kor kezdődnek. Szakmai programmal nyitnak, amelynek témája a gyögyözőborok elkészítése és az ezzel kapcsolatos folyamatok és technológiai fejlődések. Ezután borverseny következik, majd pedig a Helyi Termékek Boltjának megnyitója. Ezután kulturális program keretében irodalmi estével folytatódik a nap, amelynek témája természetesen a fröccs és az irodalom kapcsolata Füsti-Molnár Éva színművésznő előadásában. Este 21.00-kor pedig fellép a hétvége első és talán legismertebb fellépője az Irie Maffia. Majd utána zárásként DJ zenével folytatódik a ünnepség.

 

Látogass ki Te is a Fröccs Fesztiválra!

Kattints id eés nézd meg nyaralási ajánlatunkat a Villányi Borvidékre! 

 

A szombati napon folytatódik a programsorozat, méghozzá a Bakancsos Fröccstúrával, amely keretében egy képzett túravezető kalauzolásával az érdeklődők a Nagyharsányi szoborparkból kiindulva körbejárhatják a Szársomlyó hegyét, ahol a túra során számos helyi történetet, mondákat és legendákat ismerhetnek meg, a terület élővilágával és geológiai sajátosságaival együtt. Majd ezt követően délelőtt 10.00-től egészen esti órákig az érdeklődőket Népművészeti Vásárral, a gyerekeket Népművészeti játszóházzal várják a szervezők. Az Életmód Táborban pedig szintén egésznap workshopokra és előadásokra látogathatnak el a tudatos életmód követői. A délelőtt folyamán 10.00-től valamint 11.00-től jóga és zumba órák veszik kezdetüket. Ezt követően sorban pedig Borakadémia majd a Jelmezes Futóverseny és utána a már szintén említett Rozé Szépségverseny veszi majd kezdetét. Az este fellépői pedig az Anima Sound System és a Ladánybene 27 lesznek. 20.00-tól újabb túralehetőség adódik a villányi Templom-hegyre egészen a kilátóig. A program zárásaként pedig az Anima Sound System DJ játszik hajnalig.

 

Villány a bor városa

 

A programot olvasva ez egy tökéletes hétvégi kikapcsolódás lehet mindenki számára, így ha még nincs program, akkor érdmes ellátogatni Villányba egy kis rozé fröccre.

Szerző: Szilágyi Lídia

Ossza meg!

Vissza: Aktuális
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólniCukorbeteg barát szállás Borshop

Aktuális

Bortrezorok Villányban!

Bortrezorok Villányban!

A hajdani kúriák, kastélyok elengedhetetlen része volt a borospince, melyet sokszor nem csak a borok tárolására használtak, hanem egy-egy ünnepi alkalommal vacsorát és borkóstolást is rendeztek.

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

Márton-napi Újborszentelő Mulatság, Villányban!

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. 2015 november 7-8. Márton-napi Újborszentelő mulatság, melyet elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, mára már számos más helyen is tartják. Ez alkalomból az egész éves munkát, a szüretet ünnepeljük, az Újborokat felszentelést követően mi kóstolhatjuk meg a világon elsőként.

Szobafoglalás
Akciós csomag ajánlataink

Látnivalók, programok

Mohácsi Történelmi Emlékhely

  A Mohácsi Történelmi Emlékhely régészeti feltárásokat követően 1976-ban nyílt meg az 1526.... Tovább

Eseménynaptár

2024 Május

H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Útvonaltervező

Tervezze meg útvonalát a Hotel Beremend Rose-ba most